Het diepste meer en de hoogste toppen!

Vanochtend, op donderdag 19 juli, lekker lang uitgeslapen, we hoorden weer regendruppels tikken op het camperdak…. Toen we tegen 10 uur eens naar buiten keken, bleek er een bleek zonnetje zijn best te doen en hebben we lekker buiten ontbeten.
Rond 12 uur maar eens opgestapt en weer een waanzinnig mooie weg gereden, het kan niet op in het Noorse!

Uitzichten op gele bergtoppen (geel van de mossen) op 1100 meter hoogte en daarna richting Tinn Augstby (naar de weg 364) via alweer een wit weggetje (ik noem ze maar natuurroutes, dat klinkt aardiger….). Deze ‘witte’ was prachtigdeprachtig, over een vlakte op 1300 meter hoogte en de smalte viel reuze mee, dus ik blij! Onderweg naar beneden reden we een stuk langs een rivier met super uitgesleten stenen, die we écht op de foto moesten zetten.

Bij Tinn Augstby even bij het Tinnsjø stilgestaan, dit is het diepste meer van Noorwegen (hmmmm wat heet diep, ik lees op wiki op zijn diepst 460 meter). En daarna dus richting de hoogste bergen van het zuiden, de Gaustatoppen (1883 meter hoog, de Zwitsers zullen hier niet van omvallen denk ik). Net voor Rjukan een camping gevonden, ‘Rjukan Hytte og Caravanpark’ en hier brak in alle glorie de zon door!

We hebben direct onze D-vitamientjes het komende uur opgedaan en toen ging het helaas weer somberen. Wel een erg leuke camping trouwens, een enorm veld tussen de bergen. En…..uitzicht op de Gaustatoppen, ik moet zeggen de berg is dan niet superhoog, maar wel heel indrukwekkende qua vorm, mooi!

Voor morgen wordt er regen voorspeld bij een graadje of 14 (maar hier worden we niet warm of koud van, want na de Preikestolen schommelt de temperatuur steeds tussen de 13 en de 18 graden, en ’s nachts meestal rond een graadje of 10). Dus dat wordt dan geen bergtopklim maar een Rjukan stedendag (ze hebben hier ook een Vinmonopolet :)).

We wachten rustig af tot zaterdag om de klim te mogen doen!

Scroll naar boven