Suleskarvegen van het Setesdal naar het Sirdal

Op 3 juli zijn we de bergpas (weg 45) van oost naar west overgetrokken, van het Setesdal naar het Sirdal en gestopt bij Suleskard Fjellsenter. Deze pas is alleen in de zomer toegankelijk.

Wat een prachtige rit, zelfs met bewolking een enorme ervaring. Enorm vanwege de desolate schoonheid en nog enormer vanwege het smalle weggetje (vindt Hanneke). Ronald rijdt alsof hij zijn hele leven al op bergpassen heeft gereden, waarbij passeren van een andere auto niet vanzelfsprekend is. We hebben dan ook ca. 3 uur gedaan over 45 km…….

Onderweg genoten van veel steenlandschappen, sneeuwhopen en vele vele meertjes en natuurlijk de leegte. Schapen die rondlopen en schapenstront in de camper (sorry pap!). Deze route is zo mooi dat ik graag nog eens hiervan wil genieten, maar dan met een kleiner voertuig…ik blijf erbij dat  ‘witte weggetjes’ (op de kaart) niet erg geschikt zijn voor een grote camper 😉

Bij het Fjellsenter aangekomen staan we pal aan een kabbelend watertje met uitzicht op de bergtoppen van misschien wel de Hilleknuten Fjell. Ronald hoorde vannacht een hoop geplons en hij vermoedde een eland met enorme dorst!

Ook van deze weg heeft Hanneke een filmpje gemaakt, ziehier!

6 gedachten over “Suleskarvegen van het Setesdal naar het Sirdal”

  1. Gerton en Karin

    Wat een geweldig gebied en dan weer in de sneeuw terecht komen. herkenbaar voor ons. Geniet ervan. Wel genoeg bier mee?

    Vi ønsker deg en flott bryllup dag, hva en gang! 25 år. Skål
    en fin dag! i den vakre nord.
    Hilsener, Gerton og Karin

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven