Walnootbomen aan de Mosel

Geen eilanden deze juni vakantie en ook geen lieflijk Zweden of ruig Noorwegen, maar kijken bij onze Duitse buren. Ze hebben een immens land waar we nog weinig van gezien hebben. Een half uurtje rijden en we zijn zo bij Beek de grens over gereden met onze SuperWohnMobil!

We wisten eigenlijk de dag van vertrek (zaterdag 14 juni) nog niet precies waar we naartoe wilden reizen, maar Ronald wilde graag het Boeddha-museum bezoeken en dat ‘ligt ergens in Duitsland’.

Om precies te zijn bij Traben-Trarbach aan de Moezel. Dus dat is niet zo ver rijden, zo’n 350 kilometertjes, we hebben er wel wat langer over gedaan dan de TomTom ons deed voorspiegelen, maar dat kwam door alle witte-strepentrekkers op de snelwegen.

Geeft niets, we hebben vakantie en geen haast. In de namiddag in het gehucht Wolf, in de buurt van Traben-Trarbach aangekomen, maar eerst natuurlijk vele Moezel-drukke-toeristen-plaatsjes doorgeslingerd. Cochem dat kende ik nog van ‘vroeguh’, ooit eens daar een week in een hotel vakantie gevierd met de familie. Heel anders dan de rustige Zweedse of Noorse dorpjes, ff wennen voor ons dus.

Camping Wolf is zoals alle Moezelcampings heeeeeeeeeeeel langgerekt, ’s ochtends naar het toiletgebouw meteen een flinke ochtendwandeling achter de rug, maar geen drukke weg erachter. Onder erg oude walnootbomen, die zwaar doorhangen van alle walnoten (of van ouderdom?). Mooi plekje, we mogen staan waar we willen, met half uitzicht op de rivier. En heerlijk rustig op de camping.

Uitzicht over de rivier en de immense hoeveelheid wijngaarden die oprijzen vanaf de oever. Knap hoor hoe ze te voet (sterke kuitspieren krijg je hier vast van) of met karretjes de wijnranken verzorgen.

’s Avonds zien we gezellig alle lichtjes van de binnenschippers op de Moezel flikkeren.

5 gedachten over “Walnootbomen aan de Mosel”

  1. Goedenavond, wij hebben dit weekend jullie oude Camper gekocht. Wat leuk om de verhalen te lezen van de reizen die jullie gemaakt hebben met de Alpha. Groeten Ron en Willy

    1. Dag Ron en Willy, veel plezier met onze oude Alpha, die natuurlijk al sinds najaar 2018 niet meer van ons was. Het is een mooi huisje op wielen. Hopelijk brengt ze jullie waar je wezen wilt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven