Boeddha museum en iconen in Traben-Trarbach

Zondag 15 juni hebben we supergeluk, alle autowegen langs de Moezel zijn gesloten voor snelverkeer. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. Maar een welkome autoloze zondag dus. Heerlijk fietsen we naar Traben-Trarbach, koffie drinken en daarna naar het Boeddha-museum.

Dit museum is in particuliere handen, en ook hier is het ons niet helemaal duidelijk waarom deze particulier nu net in dit plaatsje dit museum heeft opgericht.

Want het plaatsje is leuk hoor, daar niet van, maar ziet er hetzelfde uit als alle andere Moezelplaatsjes en ligt nou niet echt op een handige en makkelijk bereikbare plek voor Boeddha-beelden- liefhebbers. Het is er dan ook erg rustig. In het begin van de middag zijn we bijna de enige bezoekers.

En WAUW! wat een indruk heeft dit museum op ons gemaakt, niet alleen de hoeveelheid beelden (2000), maar ook de schoonheid ervan. Duizelingwekkend en daardoor weer misschien teveel, we werden er halverwege een beetje blasé en giechelig van: weer een beeld en nog eentje, en die kijkt wel heel erg slaperig uit zijn ogen, en dit lijken wel de Dalton broeders… Dus komen we gewoon nog eens terug!

Daarna, omdat die ook toevallig in het stadje stond, nog een uurtje in een museum allemaal iconen bewonderd. Een vrijwilligsters heeft ons veel verteld over het onstaan van iconen en het maken ervan. Er is de oude techniek waar o.a. eigeel voor nodig is om de kleuren te krijgen zoals ze moeten zijn en een nieuwere techniek waar alleen het eiwit bij gebruikt wordt. Deze laatste iconen kijken letterlijk veel helderder uit hun ogen! Door het eiwit krijg je heel andere kleuren, ’t is ff wennen, maar daarna was onze conclusie dat we ook deze nieuwere iconen erg mooi vonden.

Op de fietsterugtocht (nog steeds geen auto te bekennen) in de buurt van de camping natuurlijk een echte Moselwein geprobeerd van de druiven van de wijngaard uit de buurt: de Wolfer Goldgrube. Mmmmmmm, gelukkig niet zo zoet en erg lekker, dus ook maar een flesje meegenomen voor in de campert.

1 gedachte over “Boeddha museum en iconen in Traben-Trarbach”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven