Berichten met trefwoord "toeristen"


We slapen lang uit, tot over tienen, zondag 19 juli staat in het teken van rust voor ons lichaam, met name mijn rechterbeen…

We checken rond 15 uur uit op camping Björkliden en rijden heel rustig ca. 100 km naar Kiruna, een ijzerertsstad. En dat is het, stoffig en bedrukt!  Haparanda was net iets lelijker.

Lees verder
We are going to Abisko….

We are going to Abisko….


Gepost door op 19 juli 2015 in 2015, Zweden | 6 reacties

Even wat anders. Er wordt altijd gezegd dat de Scandinavische landen zo duur zijn. Nou dit klopt gedeeltelijk. We ervaren alleen Noorwegen als heel duur, groente en fruit bijvoorbeeld. Sommige groenten die hier in de schappen liggen komen uit Nederland (tomaten, champignons en de rode paprika).

Lees verder
Midzomernacht en de Poolcircel

Midzomernacht en de Poolcircel


Gepost door op 21 juni 2015 in 2015, Zweden | 8 reacties

En dan wakker worden op Midsommarafton, (19 juni), Deze is altijd op de vrijdag die het dichtst bij 21 juni ligt.  Ook morgen (de midzomerdag) vieren de Zweden heel uitbundig dat de zomer er is en ze even verlost zijn van alle donkere dagen. De vrouwen en meisjes allemaal in (korte) rokjes, tot groot genoegen van Ronald.

Lees verder

Maandag 16 juli vertrokken we weer uit Stryn van de erg leuke charme camping ‘Strynsvatn’ richting Lom en Otta. In een boekje over Noorwegen had ik al gelezen dat RV15 een erg mooie weg moest zijn.

Dit klopt helemaal, in het begin was het weer nog niet helemaal je-van-het, maar dat gaf niet, want het eerste stuk bevatte ook heel veel tunnels, dan zie je toch niet veel ;). Het waren wel de oudste tunnels die we tot nog toe hebben gehad, smal en laag, hobbelig wegdek en donkerder dan de andere tunnels. En wat zijn die Noren toch knap! Hoe ze toch overal die tunnels hebben gebouwd, en het past ook nog allemaal….hihihihi.

Lees verder

We hadden op iets mooiers gehoopt: het beroemde Geiranger Fjord.
Eerlijk is eerlijk, het is wel een mooi fjord, maar erg commercieel uitgebuit.

Met touringcars vol worden de toeristen door de bergen aangevoerd en via de Trollstigvegen weer afgevoerd (of andersom natuurlijk).

We besloten per ommegaande weer te vertrekken; per boot, want zowel bij de heen- als de terugreis was het té bewolkt om iets aan de hoogte (lees uitzicht)  te hebben. Jammer, maar die weggetjes doen we dus een andere keer wel.

Lees verder

Vanochtend op de Sæbø Camping in Øvre Eidfjord lekker rustig aangedaan, ontbijtje, afwasje en weer genieten van het uitzicht. Deze heel erg leuke camping hebben we te danken aan het boekje van de ANWB: “Charme Campings”, ook de Flateland camping was daar eentje van.
Ze hebben inderdaad beide hun charmes en doen het boekje eer aan. Ronald heeft deze van Laurens op zijn verjaardag in mei gekregen en het komt nu echt goed van pas!  

We wilden rustig aan doen (sowieso natuurlijk tijdens de vakantie) omdat we richting een camping wilden in Bergen, om daar de stad te bekijken. De route was weer prachtig, met de veerboot bij Brimnes overgevaren en daarna bovenlangs de Hardangerfjorden, weg 7 (een toeristisch aanbevolen en aantrekkelijke route…). Het eerste stuk vond Ronald aantrekkelijker dan Hanneke……

Lees verder