Stad van de vreugde

Dinsdag 24 juni al weer op de terugweg van Alpirsbach naar Freudenstadt (stad van de vreugde heb ik het maar vertaald), hihihihihi 20 km verderop, dus zo hard op de terugweg zijn we nu ook weer niet…

Freudenstadt heeft het grootste marktplein van heel Duitsland lazen we. We waren niet zo onder de indruk als gewezen Deventenaren, want ‘de Brink’ is volgens ons nog wel een ietsiepietsie groter.

We konden het marktplein in al zijn glorie ook niet zo goed op de foto krijgen (en niet vanwege de grootte ­čść ).

Een mekka voor (wandel)sportliefhebbers zou het ook zijn volgens onze toeristisch infoblaadjes, ook dat viel mee, er was wel een mega grote InterSportwinkel. Daar hebben we allebei nieuwe wandelschoenen gekocht, omdat onze oude genoeg bewandeld zijn inmiddels.

Daarna weer een charmecamping opgezocht, en ├ęcht deze is heus wel supercharmant (en met sanitair-eenheden als een woonkamer zo groot), alleen de herrie van de autowegen om alle campings heen, dat valt telkens heel erg tegen. Ook op ‘Campingplatz Langenwald’ hoor je overduidelijk de hele dag autoverkeer. Jammerdepammer.

Misschien zijn we te verwend door onze laatste jaren reizen door Zweden en Noorwegen, Duitsland is gewoon veel drukker.

Vandaag, 25 juni is het wat frisjes, zo 17-18 graden, dus prachtig weer om onze nieuwe wandelschoenen uit te proberen. Een mooie, lichte, wandelroute uitgezocht van 13 km, direct vanaf de camping. Prachtig door de bossen en met af en toe een vergezicht. Onderweg reuzegrote dennenbomen gespot, mierenhopen met pyramideconstructies en vele bos-orchidee├źn.

Nu klopte de routetijd eens aardig met wat wij ervan gemaakt hebben: 3,5 Stunden en wij hebben er een half uurtje langer over gedaan. Natuurlijk onderweg wat drinken en eten, fotootjes maken, de kaart klopte weer eens niet ­čśë  en een net nieuw geopende Bergh├╝tte in Lauterbad met Cappuccino heeft onze wandeling iets vertraagd.

En…… onze voeten in de nieuwe schoenen hebben zich prima gedragen.

Morgen toch maar een andere, rustiger camping opzoeken, en dan een aardig eind richting Nederland kachelen met de camper, richting de Eifel. Waar wij op zaterdagochtend bij onze vrienden Gerd en Rietje die in het plaatsje Lind wonen, afgesproken hebben.

2 gedachten over “Stad van de vreugde”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven