Denemarken strand rulezzzzz

Vanochtend de 24e juli om 7 uur in de rij voor de Superspeed 2 richting Denemarken. Om 8 uur ronken de motoren en net voor 12 uur rijden we weer van de boot af. Blij toe, ’t is een drukte van jewelste op de boot en iedereen heeft natuurlijk kort geslapen, dus mensen moe en snel aangebrand en kids jengelig. Maar éénmaal in Denemarken aangekomen een heerlijk warm welkom, tjonge het scheelt zeker 10 graden met Noorwegen na de oversteek.

Na 4 uur rijden en 2 stops komen we aan op de Hegedal Strand (charme) camping in Glesborg (Djursland). Een lekker kabbelende camping, net als het Kattegat trouwens.

Die lijkt absoluut niet op de Noordzee, bijna geen getijde, spiegeltjeglad en superhelder met de prachtigste wieren en gekleurde en raargevormde stenen. We staan iets op een heuveltje met uitzicht op de zee en kunnen van een mooie zonsondergang genieten. Hier blijven we lekker 2 daagjes staan.

Je kunt hier heerlijk wandelen langs het strand (wel met je schoenen aan vanwege alle stenen) en op een standwandelpad tussen de bloemen, de grassen en de rozenbottelstruiken. Waarschijnlijk omdat er amper verschil is tussen eb en vloed en er weinig golfslag is, zijn er ook geen duinen. Heel apart om zo’n zee en omgeving te zien en erg mooi. We hebben heerlijk mazzel met dit prachtige weer, 26 graden en dat aan zee!

En ’s avonds weer buiten eten voor de camper en nagenieten van al het moois dat we hebben gezien en gedaan in Noorwegen: wat wenst een mens nog meer?

2 gedachten over “Denemarken strand rulezzzzz”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven