Flüelapas

Vandaag een heel lange reis achter de boeg. Niet qua kilometers, maar wel wat tijd betreft.

Van de camping bij Schaffhausen dwars overgestoken naar het Oosten, via Frauenfeld (Ronald’s idee…),Wil, Wattwil, Wildhaus, Landquart naar Davos. Alwaar bij de DavoserSee een kleine pauze om daarna de Flüelapass over te steken. Die is alleen toegankelijk van mei tot november.

In de winter kun je met een speciale autotrein door de bergen heen vervoerd worden.

Beetje spannend vond ik (Hanneke) dit wel, met de passen uit Noorwegen nog in mijn achterhoofd. Maar van deze pas heb ik genoten! Ook al ging het met rokende moter omhoog en gierende remmen omlaag, de breedte van de weg viel reuze mee. Dus helemaal niet eng. Ronald en de camper moesten wel hard werken.

Een foto-impressie van onderweg, waarbij we een heel slimme man achteropreden met waarschijnlijk slechte gewrichten, want hij had een heel bijzondere scootmobiel in elkaar gesleuteld. En er moest getankt worden onderweg, en regelmatig koffie gedronken.

Davos schijnt dan weer het hoogst gelegen stadje van de Alpen te zijn (stond op een bord). Grappig dat heel veel plaatsen en dingen onder weg bestempeld worden als “hoogst gelegen”; “grootste waterval”; “lekkerste bier”; “schoonste stad 2014”; “helderste lucht” en “meest adembenemende uitzichtpunt”. Goed is niet goed genoeg lijkt het wel.

Nou, ik heb natuurlijk de “aller-allercoolste-man-met-camper” aan de haak geslagen ooit!

Het hoogste punt van de pas staat genoteerd op 2383 meter, en ook hier, zoals misschien wel bij elke pas, was het uitzicht na elke haarspeldbocht weer anders en de Oooooh’s en Aaaaaah’s waren in de camper dan ook niet van de lucht. Mooierderdanmooist 😉

Na de Flüelapas linksaf richting Scuol, een stadje dichtbij het plaatsje Sent (op de camping van Scuol hadden we zelfs uitzicht hierop), zodat we zondag 31 augustus nog maar ca. 30 minuutjes hoeven te rijden naar hotel Val Sinestra.

Nu 2 dagen rust, morgen wordt een zonnige dag, dan lekker uitrusten of wandelen, Ronald neemt er alvast een biertje op. SCUOLLL!!!
Hieronder weer een mooie foto-serie, en als je filmpjes wilt zien, in dit bericht kun je er maar liefst drie vinden… 😉

1 gedachte over “Flüelapas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven