Richting Filipstad

In tegenstelling tot onze Noorwegen vakantie van vorig jaar, nu wat minder vaak berichtjes omdat we tussendoor ook ‘zomaar ergens’ staan en bij ‘zomaar ergens’ geen wifi te bekennen is…. Dus nu ff weer een boel reisdagen in één keer, dus maak je borst maar nat!

Woensdag 19 juni vertrokken van Tiveden richting Filipstad in Värmland. Dit ligt dicht bij Hagfors waar Karin en Gerton (alweer!) hun huis hebben. In de buurt van Filipstad ligt in het plaatsje Nordmark het boeren-herenhuis ‘Himmelvidgård’, waar wij een oogje op hebben. Dus dit willen we van dichtbij wel eens bekijken en een indruk van de stad krijgen.

We hebben hier uren en uren over gedaan, alleen maar kleine binnendoor weggetjes (de witte op de kaart) genomen, meest van gravel en komen dan uit bij het kerkje van Bjurtjärn. Daar gerust, gegeten en gelezen.

We maken halt op Munkebergs Camping in Filipstad, ook een charme camping, maar in dit geval wel de minst charmante die we tot nog toe bezocht hebben. Kan haast ook niet anders voor een stadscamping. De plek ligt zeker heel mooi aan een meer en de camping is ook rustig, maar op het meer en naast de camping veel herrie in onze oren…..

(we hoopten dat de boot met de dronken Duitsers, die maar bleven zingen, zou kapseizen….hihihihi).

Scroll naar boven