Kabelbaanblog

Eergisteren, 29 augustus, klaarde het na de middag weer prachtig op en konden we een wandeling maken bovenop de Motta Naluns. Met de kabelbaan vanuit Scuol werden we 900 meter hogerop neergezet.

Dat is wel leuk van zo’n stadscamping, in 10-15 minuten wandelen kun je alle kanten op, met de kabelbaan dus, de trein, de bus en het schattige oude- en nieuwe centrum met vele winkels dichtbij.

De camper kan lekker blijven staan.

De Motta Naluns is zo 2135 meter hoog en we hebben een heen-en-weer wandeling gemaakt naar Prui (75 min. lopen), zo 100 meter lager, daar op een terrasje met prachtig uitzicht een bergtheetje gedronken en terug naar de kabelbaan gelopen. Je kon bij Prui ook via een andere kabelbaan naar beneden en van daaruit terug wandelen naar Scuol.

Wat opviel is dat de weiden superstrak zijn geschoren, beetje jammer is het wel, want de randen die niet door de maaitractor geraakt konden worden stonden vol met bloemen en er vlogen vele blauwe en oranje vlindertjes. De Motta Naluns en Prui zijn ook skioorden, we denken dat het daarom zo gladjes bijgehouden moet worden.

Weer terug in Scuol zagen we nog 3 andere oude gondeltjes, en ik ben erg blij dat ik niet in 1962 met het toenmalige rode bakje naar boven ben geweest…..

De wandeling terug naar de camping ging over de brug langs het schattige witte kerkje van Scuol, die elk kwartier luidt en op het hele uur dus het aantal uurslagen. Heel handig, vooral ’s nachts, als je elk uur wilt weten hoe laat het is, hihihihi.

Terug bij de camping was het even schrikken en slikken: we verlieten tegen 12 uur een bijna lege camping en kwamen om 17 uur terug op een camping die was overgenomen door mountainbikers. Vol met busje en fietsen en een heuse ‘pastaparty’.

De volgende dag was er een mountainbike wedstrijd, zelfs met vele beroemde Zwitserse renners hebben wij ons laten vertellen en de start en finish was precies onderaan de camping bij de ingang van de tennisbaan.

Toch hebben we er wel van kunnen genieten, al die stoere mannen en vrouwen met hun prachtige fietsen. En de camping was na middernacht muisstil, want na goed eten is het goed slapen om de volgende dag 140 km door de bergen te kunnen racen!

En dan heeft Ronald nog een mooi filmpje in elkaar geknutseld!!

1 gedachte over “Kabelbaanblog”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven