Scuol Sight Seeing

Gisterochtend nog wat motregen, gelukkig niet veel voor de renners die tegen 7 uur al van start moesten (en om 6 uur uit de veren waren met al hun schuifdeurbusjes 😉 , gelukkig doen oordopjes wonderen).

Tegen 12 uur klaarde het op, een voorzichtig waterig zonnetje kwam tevoorschijn, samen met Ton en Louise die al een week in het Kurhaus Val Sinestra, (op ca. 12 km van de camping vandaan) verblijven.

En waar wij zondag 31 augustus ook naar toe gaan voor een 8-daagse retraitre.

We zijn samen via de oude brug naar de ‘Altstadt’ gelopen, alwaar onze wegen zich scheidden, want de bus naar Val Sinestra moest gehaald worden, en die gaat niet elk kwartier…..

Het oude stadsgedeelte staat vol met mooie beschilderde, Italiaans aandoende huizen. Er is een lieflijk dorpspleintje bij de kerk, met een echte bron. Heel bijzonder is dat aan de linkerkant van de waterleiding gewoon bronwater stroomt, maar aan de rechterkant is het bronwater verrijkt met ‘bubbels’ (koolzuur dus), net als een flesje Spa rood.

We zijn in ‘ons’ elk-kwartier-slaande mooie witte kerkje geweest, die sober was en daardoor erg mooi. Deze St. Georgkerk is in 1178 na Chr. herrezen en in de loop van de eeuwen aangepast aan de moderne tijd.

Vanuit het oude pleintje lopend naar de hogerop gelegen nieuwbouw van Scuol met een best wel groot winkelcentrum, konden we prachtig uitkijken over de oude daken, met in de verte de camping.

Na deze stadstour een cappuccino gepakt op een terras met uitzicht over het dal en al teruglopend kwamen we de vele wielrenners tegen die na 16.00 uur (en 140 km te hebben gefietst) binnenkwamen bij de finish.

Om de dag af te sluiten met een prachtige regenboog boven Sent en Val Sinestra. Dat gaat wat beloven de komende week 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven