Käsekuchen en Sumi-e

Tja zo’n laatste blogje is eigenlijk nooit zo leuk, want dan zit de vakantie er weer op. Gelukkig stonden wij op onze laatste 2 vakantiedagen bij ‘Campingplatz v.d. Berg (en Dal)‘ in Lind-Obliers.

En dat was dan wel weer heel leuk! Gerd en Rietje v.d. Berg hebben een tweede huis (zeg maar boerderij) in dit plaatsje in de Eifel en ook hier is de stilte hoorbaar, alleen niet bij de avondmaaltijd en de ontbijttafel 😉
Ze wonen naast een heel schattig ieniemienie kerkje met een kerkklok die klinkt als een koeienbel!

Het is altijd een feestelijk en gezellig weerzien bij hen, ook al zien we elkaar maar zo 1 x per jaar, het is altijd prima en goed zoals het is. We filosoferen, lachen en eten wat af! Dit maal betrof het de Käsekuchen, die speciaal was aangeschaft, en niet zo’n kleintje ook! De volgende ochtend stond nog een halve Kuchen te wachten in de knusse oven om opgegeten te worden. Maar ja, toen waren er ook vers gehaalde broodjes van de warme bakker uit het naaste dorpje. Dus wie die Käsekuchen nu uiteindelijk heeft opgegeten?

Rietje maakt de mooiste Sumi-e schilderijen (Chinese inktschilderkunst) en we hebben twee prachtige kunstwerken gekocht om in de T’ai Chi, Chi Kung en Mindfulnesszaal van Ronald op te hangen. In oktober zullen we meerdere van deze kunstwerkjes in de zaal krijgen voor de verkoop. Leuk hè?

Mocht je meer willen zien van Rietjes kunsten, zie hier haar website (de blauwe vogeltjes zijn gereserveerd voor ons…..)

Na een lang ontbijt en helaas geen wandeling in de prachtige omgeving, want het goot al de hele dag, tegen 13 uur vertrokken richting Venlo, om rond 15.30 aan te komen in ons mooie dorpje Eefde. Waar zoonlief, huis, tuin, keuken en katten prima de afgelopen weken heeft verzorgd, waarvoor superdank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven