Charmanter dan charmant

Eigenlijk willen we dit blogje geheimhouden, niemand mag lezen over deze camping namelijk, ssssssstttt.

Gisteravond toen we aankwamen voelden en zagen we het meteen: JA, dit is nu een echte camping, die wij onder de charme-campings in het ANWB boekje zouden vermelden. ‘Charme’, zoals jullie nu wel hebben begrepen, gaat bij ons niet alleen om de schoonheid van een plekje of het uitzicht, of de omgeving, maar met name om de rust en de stilte.

Tjonge jonge, we kunnen het niet beter treffen, de laatste paar dagen van onze vakantie hier te staan. Eigenaar Erik (een Nederlander), vertelt dat het hier inderdaad altijd heel rustig is en en het uitzicht is ook nog eens wonderschoon: uitkijkend over het Moezeldal, op elk plekje waar je hier staat.

Verder geen vertier in de buurt, daarvoor moet je eerst de weg van 5 kilometer afzakken naar de Moezel, alwaar alle toeristische plaatsjes voor het oprapen zijn. Maar hierboven is het heerlijk geluidloos vertoeven.

Geen enkel verkeerslawaai te horen, voor het eerst in deze 2 weken! Dat charme-camping boekje van Duitsland vonden we al niet helemaal kloppen. Kijk, het is natuurlijk makkelijk in Zweden of Noorwegen charme campings te vinden die rustig zijn, want dat zijn ze daar bijna allemaal, geen kunst aan! Maar hier in Duitsland heeft de ANWB charme-bekijker zich niet helemaal goed van zijn taak gekweten. Of hij was een beetje erg doof, dat kan ook…..

Maar Campingplatz ‘Moselhöhe’ is een camping waar wij vaker terug zullen komen. De omgeving nodigt uit tot wandelen, en beneden in het dal kun je langs de Moezel fietsen. En het is hier lekker boeken lezen, al uitkijkend over het glooiende landschap. Meer is niet nodig.

Een wandeling gemaakt op de gok (z0nder kaart) naar de ‘Drohntalsperre’, een dam in dit zijriviertje van de Mosel, viel goed uit. Want was prachtig onderweg, alleen de Sperre was tot 12 september gesperrt voor voetgangers, hahahaha.

Morgen inpakken en wegwezen voor onze laatste standplaats in Lind.

5 gedachten over “Charmanter dan charmant”

  1. John en monique

    Hoi hoi
    Het ziet er mooi uit ,wat een uitzicht… Veel plezier nog…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven