Wondermooie Wandelingen rond Val Sinestra (2)

De wandeling van 3 september was wel wat pittiger, met wiebelende hangbruggen, steile klimmetjes en afdalingen (op billen de berg af) en glibberig, want het had de avond ervoor geregend. Maar ook zo mooi, dat we ons telkens afvroegen, kan het nog mooier?

Ja, dus: naar een gehucht ‘Zuort’, met alleen een boerenhuis, een restaurant/slaaphuis en de “Chasa Mengelberg” met een klein kapelletje. Het huis is genoemd naar de Nederlandse dirigent, die hier gewoond heeft.

En het kapelletje is door Nederland en Zwitserland geschonken als dank dat men in de Eerste Wereldoorlog ‘de dans ontsprongen’ is.

Langs ‘Erdpyramiden’ gelopen en onderweg in de La Brancla mooie gesleten stenen gezocht, en eentje mocht er mee voor bij de verzameling thuis 😉

De volgende dag, donderdag 4 september, hebben we een zeer pittige wandeling gedaan, qua lengte en stijging. Naar Val Lavèr, via een zig-zag-pad steil omhoog, over een ander riviertje hink-stap-springen, dan weer steil omhoog naar een wat grotere grindweg, de zgn. ‘Alpweg’ en dan in rustig tempo zeker een uur (of langer naar ieders wens) stijgen richting Alp Pra San Flurin.

Hier zijn de koeien van Sent in de zomer (half juni tot eind september), ze worden er gemolken en ter plekke wordt hier kaas en boter van gemaakt.

Onderweg tegengekomen: 2 Murmeltieren en 100 prachtige Alpenkoeien met enorme bellen om hun nek. Bovenop de Alp hoor je alleen het klateren van het water en alle toonsoorten geklingel.

Na een tijdje bovenop te zijn geweest, via een omweg weer naar Hof Zuort voor een heel lekkere cappuccino en daarna weer in ruim een uur steil terug naar het hotel. We hebben zo 5 uur stevig gewandeld vandaag en onze spieren houden het nog steeds 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven