Wondermooie Wandelingen rond Val Sinestra (1)

Elke dag na de ochtendmeditatie was er door het hotel een excursie geregeld, om 11 uur kon iedereen in de hotelbus stappen, werd men ergens neergezet en werd afgesproken om hoe laat de bus de groep weer zou ophalen.

Wij hebben hier echter niet aan meegedaan. We zijn immers nog nooit in Val Sinestra geweest, en om dan elders te gaan wandelen terwijl je de directe omgeving nog niet gezien hebt, vonden we niet nodig. We wilden gewoon hier op deze mooie plek blijven voor een weekje. En daar hebben we geen spijt van gehad.

Omdat de wifi in het hotel zo slecht was, hebben we de blogjes opgespaard en komen er nu een aantal met “terugwerkende kracht”…

We hebben op 1 september een heerlijke, niet al te moeilijke wandeling gemaakt naar het dorpje Vnà, heen en terug ruim 2 uur, over de brug van de snelstromende rivier de La Brancla, die hier in de omgeving overal goed te horen is….. (’s nachts oordopjes werken prima). Onderweg overal paddenstoelen, in alle soorten, kleuren en maten. In Vnà wonen ca. 60 mensen, er staan wat huisjes, een wit kerkje en er is een restaurantje en een paar pensions. Klaar, heerlijk rustig dus.

En op 2 september nog een makkelijke tocht van 12 km van het hotel uit bijna alleen licht dalend naar het dorpje Sent met haar prachtige nieuwe kapel en ruïne kapel, en daarna verder naar beneden lopen weer naar Scuol (waar we eerder op de camping stonden).

Sent heeft net als Scuol een nieuwbouw gedeelte en een nog echte oude stad (Sot). Ook hier prachtig beschilderde en gedecoreerde huisjes, waarbij je direct een Mediterraan gevoel krijgt.  Deze ‘schildertechniek’ heet ‘ Sgraffiti’, het is geen schilderen maar in de nog zachte klei, of leem worden alle versieringen aangebracht door dit eruit te krassen.

Morgen weer een blogje over 2 mooie wandelingen!

2 gedachten over “Wondermooie Wandelingen rond Val Sinestra (1)”

    1. Nu je tijdelijk maar één oog tot je beschikking hebt, moet je dubbel zoveel tijd nemen om te lezen, José… Dit blog gaat over 1 en 2 september.

      Later vandaag volgt 3 en 4.

      Maar we zijn NU (13 september) inderdaad in Duitsland en morgen weer thuis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven