Een rustige zondag…

Wauw! Vanochtend werden we tegen 10 uur pas echt goed wakker, super geslapen en dat met al dat licht! We zijn vandaag lekker lui en besluiten dat het dan maar een rustige zondag zal worden. 

Dus niet al heuvelop en -af fietsend naar de Döda Fallet (we zijn dus geen rasechte Hollanders, Silke!  :-D), maar een ommetje maken naar het dorp en de kerk van Rogunda aan de overkant van het meer. Dat ommetje viel toch nog een beetje tegen qua luiheid….

Het dorpje Hammerstrand op zondag is net een van de hitte zinderend stadje uit een willekeurig boek van Stephen King. Een lange rechte asfaltweg en doodse stilte, maar je weet dat er straks iets heel ergs of engs gaat gebeuren…… De ICA en de COOP/Konsum zijn wel open, dat zorgt nog voor een beetje levendigheid. Boven de heuvels prijkt met grote witte letters de naam van het dorp (Hollywood aspiraties!).

Dan de klim naar de kerk en het daarnaast staande oude Middeleeuwse kerkje, aan de overkant van de rivier, dus de brug over en daarna omhoog klimmen. ’t Is zo op het oogt niet ver, maar de warmte en de klim en onze loomheid maken het toch een inspannend geheel. Al met al zijn we zeker 3 uur onderweg geweest als we weer terugkomen op de camping.

De hele middag verder geluierd en boeken gelezen, wat een zaligheid! Morgen richting de Höga Kusten!

1 gedachte over “Een rustige zondag…”

  1. Af en toe lekker luieren hoort bij een vakantie. Mooi hé dat licht op de bergen, lijkt net herfst.
    Bij ons was het di, woe, do warm, zelfs broeierig, maar zondag was het fris, bij jullie dus lekker warm. Mooi weer die foto’s, inderdaad vreemd geen nacht.
    Nu we horen wel hoe het verder gaat.
    Liefs van pa en ma

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven